Фосилните и нуклеарните горива се најдоброто решение: Алекс Епштајн во борба против зелената демагогија

Со што ќе ги замените пластиката, најлонот, полиестерот? Нивната замена со дрво или метал е далеку повеќе штетна за природата! Климата се менува постојано, дури и кога не постоела индустријата. Не е точно дека индустријата ја менува климата на земјата. Технологијата денес создава многу помалку загадување со фосилните горива, и тој напредок продолжува и понатаму. Нуклеарната енергија е најбезбедна, земајки ги во предвид сите несреќи, споредувајки ги со добиената енергија.

Зелената хистерија, соларните глупости, демагогијата за „обновиливите извори“ и уште многу други митологии поврзани со енергетиката се разбиени од Алекс Епштајн, Центар за Индустриски Развој-САД.

Слобода за фосилните и нуклеарните горива!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *