Фосилните и нуклеарните горива се најдоброто решение: Алекс Епштајн во борба против зелената демагогија

Со што ќе ги замените пластиката, најлонот, полиестерот? Нивната замена со дрво или метал е далеку повеќе штетна за природата! Климата

Read more

Владата го убива слободниот пазар, пазарџиите спремаат генерален штрајк

Владата не даде зелено светло за спорниот предлог-закон за престанување на важење на Законот за зелени пазари со образложение дека

Read more

(Видео) Да беа доволни пензиите и социјалната помош, нивните корисници немаше да продаваат по зелените пазари

Пазарџиите се подготвуваат за нови протести. Вечерва и утре треба да се одржат состаноци меѓу поголем број закупци на тезги,

Read more

После 28 години неуспех, време е Владата да се повлече од економијата

Ситуацијата во која живееме е последица на празноверието дека Владата може да создаде просперитет, повисок животен стандард, дека е должна

Read more

Вториот пензиски столб е пљачка! Да се укине веднаш, парите да се вратат назад!

12.000 осигуреници останале без пари во приватните пензиски фондови. За нив работодавачите редовно уплаќале придонеси за пензија. Но државниот ПИОМ

Read more

Стопанската комора и Стартап заедницата во Македонија започнуваат соработка

Стопанската комора на Македонија, како најголема и најзначајна бизнис асоцијација во земјата, започнува соработка со стартап заедницата во Македонија, претставена

Read more