Социјализмот и планската економија во Венецуела: Печат на рака за сите кои го добиле својот дел

Во неслободно општество, во кое Владата ги планира ресурсите, како и понудатаа и потрошуачката кај обичните луѓе…ова е нормална глетка.

Read more

Пенс: Русија се обидува да внесе раздор меѓу западните сојузници

Американскиот заменик-претседател, Мајк Пенс, ја обвини Русија дека се обидува да ги подели западните сојузници, користејќи ги енергетските резерви и

Read more

Сенатот на САД не постигна договор за спреување на делумната блокада на администрацијата

Членовите на Американскиот Сенат не успеаја да постигнат компромис околу законот за финансирањето на федералните институции, со што би се

Read more