Грција официјално не предупредува: Од утре, сите натписи да покажат дека сте Северна Македонија!

Грција утре ќе испрати официјална дипломатска нота, за да ја информира Македонија за ратификацијата на Преспанскиот договор и протоколот за

Read more

Влатко Ѓорчев, кандидатот за претседател со најголем политички стаж посетил 12 општини

Владимир Ѓорчев, еден од кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ за претседател, се огласи на Фејсбук со информација дека денес има посетено 12

Read more

(Видео) Да беа доволни пензиите и социјалната помош, нивните корисници немаше да продаваат по зелените пазари

Пазарџиите се подготвуваат за нови протести. Вечерва и утре треба да се одржат состаноци меѓу поголем број закупци на тезги,

Read more

После 28 години неуспех, време е Владата да се повлече од економијата

Ситуацијата во која живееме е последица на празноверието дека Владата може да создаде просперитет, повисок животен стандард, дека е должна

Read more

Вториот пензиски столб е пљачка! Да се укине веднаш, парите да се вратат назад!

12.000 осигуреници останале без пари во приватните пензиски фондови. За нив работодавачите редовно уплаќале придонеси за пензија. Но државниот ПИОМ

Read more