Владата го убива слободниот пазар, пазарџиите спремаат генерален штрајк

Владата не даде зелено светло за спорниот предлог-закон за престанување на важење на Законот за зелени пазари со образложение дека

Read more

Владата подготвува извештај за јавните дебати за промена на уставното име

Владата на Република Македонија како овластен предлагач за уставни измени во рок од два дена треба да достави сублимиран извештај

Read more

Владата е на добар пат да ја уништи праксата како начин на стекнување на знаење, сакаат и таму да воведат минимални плати

Праксата како начин на совладување на работни вештини, досега најчесто се одвивала без никаков надоместок. Иако намерата е добра, со

Read more

Владата почна јавна распрва за амандманите за уставните промени, само со оние кои ја поддржуваат

Владата ги отвори јавните расправи за амандманите само со поддржувачи на Преспанскиот договор. На вечерашната прва од петте јавни расправи

Read more