И покрај договорот, Грција останува непријателска земја, за нив македонци не постојат

Поранешната шефица на грчката дипломатија, а сега пратеник од Нова демократија, Дора Бакојани, во интервју за грчкото радио „Њуз247“ вели

Read more

Човековите права на ООН не важат за македонците

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) ја осудува анти-македонската дволичност на Обединетите Нации и нивната прослава на 70-годишнината на

Read more

Захариева: Постоењето на македонци е „перење на мозок“ кое треба да го снема

Ќе треба да помине време за се избришат трагите од „перењето мозоци” од страна на поранешна Југославија дека постојат Македонци,

Read more